Warme winter avond

winter lichtjes Keukengeheim thuiskokIk borduur graag nog even voort op een post die ik eerder deed: Chances multiply if you grab them .. soms lijkt alles bij elkaar te komen, zo ook afgelopen week. De telefoon ging en ik werd benaderd door Hans Menken van Groenrijk uit ons dorp om deel te nemen aan de Warme Winteravond, die het tuincentrum op 29 november a.s. heeft. Als startende ondernemer wil Hans mij graag een podium bieden. Mijn filosofie sluit aan bij een filosofie die Hans ook deelt. Het bedrijf is genomineerd voor de Easy to be Green Award. Naast het feit dat het bedrijf bijvoorbeeld een speciale kachel heeft van Deense makelij om het resthout te hergebruiken voor de verwarming van het gehele complex, wordt het regenwater opgevangen om de planten te bewateren, worden plastic potten opnieuw gebruikt en werkt hij met gedetineerden uit Veenhuizen waar de planten worden opgekweekt. Kortom, heel betrokken, sociaal en groen.

Op vrijdag 29 november tussen 18.00-21.00 uur is Keukengeheim te vinden op de Warme Winteravond (Kruisweg 36, Haule). Ik zal proberen om iets te laten zien van waar Keukengeheim voor staat. Koken met natuurlijke biologische producten van het seizoen, dat het ook met minder ingrediënten kan (less is more) en bovendien wil ik iedereen kennis laten maken met authentieke, mooie smaken. Ik zorg dat er soep is, waarvan iedereen mag proeven. Ter plekke maak ik ook soep (natuurlijk een andere), die wordt gemaakt met groenten die ik rooster op de BBQ. De heerlijke, geurige soep zal je verrassen. Verder wil ik iedereen kennis laten maken met hummus, een heerlijke spread op basis van (o.a.) kikkererwten, die zijn oorsprong in het midden-oosten vindt. Naast de variant met kikkererwten, maak ik er ook nog één op basis van rode biet.

Voor de kinderen (maar ook de ouders mogen natuurlijk mee snoepen) bak ik speculaas met veel minder, en bovendien gezondere suiker dan de speculaas uit de winkel en zal ik ouderwetse pepernoten meenemen (met roggemeel als basis). Kortom, reden genoeg lijkt mij om vrijdag a.s. even langs te komen. Voor alles geldt, op=op! Ik heb geen idee hoeveel mensen er zullen komen, maar ik probeer voor iedereen een hapje te reserveren, je bent van harte welkom!!

Pepernoten Keukengeheim

+Mirjam Keukengeheim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.