Keukengeheim presenteert … Keukengeheim

Warme winteravond KeukengeheimAfgelopen vrijdag was het dan zo ver. De warme winteravond bij Groenrijk Hans Menken, waar ik een tafel tot mijn beschikking had gekregen om Keukengeheim te laten zien. Ik was er de hele week al druk mee. Koken, voorbereiden, in het hoofd, boodschappen doen, heb ik een rood wit geruit tafelkleed (nee .. maar gelukkig had ik die snel via een vriendin geregeld), hoe wil ik het, vergeet ik niets, zijn er genoeg folders, zal ik die chutney ook gewoon meenemen, kortom genoeg om heel druk mee te zijn. En dan ineens is het ook zover, vrijdag middag.

’s Morgens nog de laatste boodschappen gehaald, in alle vroegte een hummus gemaakt (dat smaakt toch echt anders om 08.30 u) en rond de lunch de laatste groenten gesneden en een pan soep op het vuur. Gelukkig kon ik de hele dag bij Groenrijk terecht om de tafel in te richten, dus snel nadat de soep klaar was ben ik voor de eerste keer die kant op gegaan. Eerst de hele inrichting van de tafel: schalen, potten, kookboeken, kaarsjes, folders, warm-houd-platen, tafellakens e.d. en net voor de aanvang van de avond met het warme eten. Kon allemaal, want het evenement was in het dorp en dus allemaal heel goed te doen. Ter plekke kon ik helaas niets koken (er was geen kook mogelijkheid en zelf heb ik (nog) geen mobiele keuken), dus alles, maar dan ook alles was thuis voorbereid.

Even na 18.00 uur kwamen de eerste mensen binnen druppelen en al snel was er een flinke aanloop. Veel enthousiaste, geïnteresseerde mensen die soms even aangespoord moesten worden om iets te proeven, en dat uiteindelijk ook vol overgave deden. Ik had voor iedereen voldoende (meer dan dat) en heb gelukkig niemand teleur hoeven stellen. Ik heb het idee dat ik mensen heb kunnen vertellen waar Keukengeheim voor staat, en als ik even druk was met iets anders, dan deed Carin dat vol enthousiasme. Jeroen liep rond met een blad met bekertjes warme soep en ook hij had het heel druk, wat heerlijk dat ik dit niet alleen hoefde te doen en kon delen met hun. Bedankt daarvoor! Al met al een heel succesvolle avond als je het mij vraagt. Ben trots op het feit dat ik dit planning-technisch allemaal goed voor elkaar had. We zijn met zijn drieën aan de keukentafel geëindigd met een glas wijn in de hand, het bleef nog lang onrustig aan de Dorpsstraat!

Op naar een nieuwe drukke week die voor een groot deel zal bestaan uit het bakken van speculaas. Hopelijk is het allemaal op tijd af voor de viering van Sinterklaas, ik ga mijn best doen. Sloof om, en de keuken in. Fijne zondag!

 
+Mirjam Keukengeheim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.