Japanse verrassing aan de Arena Boulevard in Amsterdam

Keukengeheim restaurant review Ik was van plan om iets te schrijven over het restaurant waar wij afgelopen zaterdag hebben gegeten, het Schellinkje in Meppel. Een restaurant met een vermelding in de top 500 van de Lekker. De ervaring werd in positieve zin overstemd door de ervaring die we de dag erna zouden hebben in Amsterdam. Qua kwaliteit, maar ook omgeving was dat een betere keuze, wat ervoor heeft gezorgd dat ik daar wat letters over op papier zet.

Wij waren richting de hoofdstad gereden vanwege een concert in de Ziggo dome, voorafgaand daaraan wilden we graag een hapje eten. Op internet hadden we al wat gezocht naar een plek waar we een simpele, maar wel smakelijke maaltijd konden nuttigen. Maar ja, je bent wel in de omgeving van de Arena, dus wat is daar nu eenmaal. We zijn in het Japanse restaurant Ichi-e terecht gekomen, wat op steenworp afstand van de dome aan de Arena-Boulevard is gelegen. Zoals alle restaurants aan deze boulevard (tussen de Mediamarkt en de Esprit store ingeklemd) is ook dit restaurant heel groot. Bij binnenkomst blijkt dat op de begane grond de sushi bar is gevestigd en op de eerste etage het restaurant. In totaal heeft dit restaurant zo’n 260 zitplaatsen. Dan zou je denken, dat kan nooit wat zijn, maar dat was allerminst het geval.

De naam ichi-E komt van het Japanse Zen gezegde: ‘ichi-Go ichi-E’, wat letterlijk ‘één moment, één ontmoeting’ betekent en vrij vertaald uitgelegd kan worden dat men moet genieten van de unieke ontmoetingsmomenten. Dat lijkt me een prachtig uitgangspunt voor deze avond.
Qua inrichting is er gekozen voor mooie sobere materialen (veel hout, glas, staal), grote raampartijen, kleurige spreuken op de wanden en een kookeiland in het midden van het restaurant. De bediening is alleraardigst en attent, begeleidt je naar je tafel, en geeft je het gevoel welkom te zijn. We krijgen alle tijd om de menu kaart te bestuderen. Ik vind het altijd lastig om uit al dat lekkers te kiezen, ik wil het allemaal wel proeven! Maar daarvoor is de buik niet groot genoeg.

We kiezen uiteindelijk voor een zevental gerechten:

– Gyoza (gefrituurde, met kip en/of varken gevulde deegkussentjes)
– Tempura van groenten
– Udon rijstnoedels met omelet en groenten
– Sashimi van geelvin tonijn (MSC)
– Ura-Maki sushi (rijst aan de buitenkant) Sunset roll (zalm, tonijn, hamachi, krabstick en komkommer)
– Ura-Maki sushi (rijst aan de buitenkant) gegrilde paling, komkommer en shiso
– Wakame (zeewiersalade)

Alle gerechten zien er smakelijk uit en zijn een lust voor het oog. Het mooie grijze keramiek servies wat op alle tafels staat maakt dat de gerechten uitstekend kunnen worden gepresenteerd en sprankelen. Het in tempuradeeg gefrituurde shiso blad is gewoonweg kunst! Keukengeheim restaurant review

De smaken zijn zoals je bij een Japans restaurant mag verwachten: puur. De sashimi van tonijn smelt op de tong, de udon heeft een heerlijke bite, de gyoza is precies zoals die hoort te zijn, de wakame zoet en fris, en de sushi, vooral de inside out met paling en een wat krokante rijst aan buitenkant, is geweldig!
We hebben er beiden thee bij gedronken (de avond ervóór was al genoeg alcohol gevloeid). Mijn tafelgenoot had de traditionele Japanse jasmijn thee, ik dronk rode rijst thee. Het was voor mij een eerste kennismaking met deze thee en een heel aangename. Deze thee, groene thee met geroosterde rijst, smaakt heel goed bij het eten en ondersteunt de smaak zoals een goede wijn dat ook zou doen. Ik was echt verrast en heb van schrik een tweede kop genomen. Na al dit heerlijks hebben we ons nog gewaagd aan een bolletje ijs als toet. Geroosterd sesam- en rode bonen ijs. De slagroom (uit een spuitbus) en aardbei (niet in het seizoen) hadden wat mij betreft achterwege kunnen blijven en doet af aan de smaakbeleving. Het ijs heeft geen opsmuk nodig.

We rekenen uiteindelijk met zijn tweeën € 75,= (incl. tip) af, waarvoor we echt uitstekend hebben gegeten. We merken dat het restaurant snel leegstroomt nu. Zouden er meer mensen naar hetzelfde concert gaan? In de Heineken Music hall is ook iets gaande zagen we net. Voor ons staat vast dat wanneer we weer naar de Ziggo dome afreizen, wij weer bij Ichi-e eten.

Keukengeheim restaurant reviewKeukengeheim restaurant review

+Mirjam Keukengeheim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.