Goede start: glas groene energie

Keukengeheim glass of freshness

Allereerst iedereen een heel mooi 2014 toegewenst. Ik hoop dat het een jaar vol energie, nieuwe ontmoetingen, lekkere én gezonde maaltijden en liefde wordt en wens iedereen hetzelfde toe. In het licht van “een goede start” wil ik het volgende met jullie delen.
Het is nauwelijks te geloven, maar dit glas sap geeft je energie tot de lunch! Het is onderdeel van het detox programma van Jacqueline van Lieshout, In 28 dagen van gifbelt naar tempel. Het lezen van dit boek heeft me veel geleerd en ik pas er dingen van toe in mijn dagelijks leven. Na de feestdagen kan het geen kwaad het lichaam te reinigen. Deze sap helpt daarbij en geeft door de aanwezige vezels, zoals gezegd, voldoende energie om als ontbijt te dienen.

Als je het helemaal goed wilt doen zou je dag moeten starten met een glas warm water (minimaal 250 ml) met daarin een uitgeknepen halve citroen. Dit ondersteunt je lever. Ga dan eerst douchen (hopelijk niet té heet) waarbij je koud eindigt. Ik weet het het klinkt spartaans, en dat is het ook, maar het is goed voor je lijf hou dat in je achterhoofd. Richt de douchekop van je af en zet de douche helemaal op koud. Begin bij je voeten, neem er de tijd voor en laat ze goed koud worden. Dan via de buitenkant van het rechterbeen met een draaiende beweging rustig omhoog en doe dat vervolgens ook bij je linkerbeen. Vervolgens de armen op dezelfde manier. Vooral blijven ademen. Voor gevorderden volgen dan ook de billen en de romp. Maar doe dit alleen als je eraan toe bent (ik nog steeds niet ..)

Hierna ben je toe aan je glass of fresh.

Ingrediënten voor twee glazen (250 ml):

2 flinke handen spinazie
3 stengels bleekselderij
4 granny smith appels
handje peterselie
1 geschilde limoen
1 halve geschilde citroen
1 halve komkommer
1 ‘duimpje’ verse gember

Ook nodig: sapcentrifuge, slow juicer

Alle ingrediënten door de sapcentrifuge (of nog beter, slow juicer want dan blijven er meer vezels in het sap aanwezig). Zorg dat alles gesneden en gewassen klaarligt, zodat je alles achter elkaar door de juicer kunt doen. Bij mijn juicer komt er zo’n 500 ml sap vanaf. Je kan dus een portie invriezen of bewaren in een goed afsluitbaar bakje in de koelkast voor morgen.
Goed doorroeren en ijskoud drinken!

Bron: Jacqueline van Lieshout, In 28 dagen van gifbelt naar tempel

+Mirjam Keukengeheim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.