Thais eten bij de Sissende Sampan

Keukengeheim restaurant review Sissende Sampan Den HaagAl sinds jaar en dag een goede bekende in Den Haag en omstreken is het Thaise restaurant de Sissende Sampan aan de Laan van Meerdervoort, hoek Reinkenstraat. Zoals het restaurant zelf aangeeft op haar website, een Thais huiskamer-restaurant waar je iedere dag van de week in een ongedwongen sfeer kunt genieten van een wisselend drie-gangen menu voor de prijs van – echt waar – € 14,14 ! Zelf ben ik groot fan van dit restaurant, waar ik – toen ik nog in Den Haag woonde – dan ook regelmatig kwam. Om daar te eten, maar óók om te halen (want dat kan ook). Het is er altijd gezellig druk en je kunt altijd binnenlopen, zonder reservering. Wat een luxe in tijden wanneer je als je bij een speciaal restaurant wilt eten minstens een aantal weken van te voren moet reserveren! Het eten is altijd smakelijk, vers en steeds weer een verrassing. De afgelopen keer was ik extra blij verrast omdat er een gestoomd vispakketje op het menu stond. Niet alleen een lust voor het oog, maar ook zeker voor de smaakpapillen. En ook al krijg je twee curry’s geserveerd, er smaakt er niet één hetzelfde.

Bij binnenkomst hebben we een tafeltje uitgezocht bij het raam in het lekker warme restaurant, er waait buiten een gure koude wind en het regent. De korte wandeling van de tram naar het restaurant maakt dat we bibberend binnen komen. De sfeer in het restaurant is goed, gezellig en precies zoals het wordt omschreven op de site: een huiskamer. Houten tafeltjes en bistro-stoeltjes, warme kleuren, bamboe, mooie grote schilderijen achter in de zaak met afbeeldingen van boedha, een huisaltaar en in het hart van het restaurant de keuken. Je voelt je er direct thuis.

Er worden lekkere cassavechips met een milde chutney gepresenteerd om in de stemming te komen, waarna altijd een lekker, eetlust opwekkend soepje wordt geserveerd. Meestal op basis van een kippenbouillon, soms tom ka gai (met kokos en citroengras) maar deze keer met rijst in een heldere en super smakelijke bouillon.
Daarna komen de kommetjes op tafel. Iedere tafelgenoot krijgt zijn eigen vier kommetjes met inhoud en er wordt centraal een kom dampende, geurige rijs neergezet. En dan maar hapjes samenstellen. Op je lepel, uit de kommetjes, op je bord .. maar net waar je zin in hebt. Deze keer een combinatie: vis (leng) gestoomd in een rode curry/kokosmelk in een bananenblad, een groene curry met varkensvlees, roer gebakken groenten en een frisse salade met koriander, komkommer, rode ui, kip, ei en ongezoute pinda’s met een heerlijke frisse dressing waarin ik limoen, koriander en vissaus proef. Alles vers en ter plaatse bereid.

Na al dit heerlijks volgt er ook nog een kommetje met wat vers fruit. Persoonlijk vind ik fruit na de maaltijd gewoon niet zo lekker, dus ik laat mijn fruit voor wat het is. Wat helemaal niet erg is, want mijn buik is al meer dan gevuld met al dat andere lekkers. En als je afrekent, mag je ook nog een lekker ouderwets roze-geel spekje pakken, dan heb ik mijn zoetigheid voor na het eten wel te pakken.

Met zijn drieën betaalden wij € 58,22 incl. wijn en bier. Een koopje zou ik zo zeggen. Dus met gezwinde spoed naar de Sampan! Uitstekend te bereiken met lijn 3, randstadrail.

+Mirjam Keukengeheim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.