Chips uit zee

keukengeheim thuiskok chips uit zee Misschien hebben jullie ze al gegeten? Voor mij was het in elk geval een heerlijke verrassing: chips uit zee. Een knapperige, ziltzoute snack (die qua mondgevoel lijkt op kroepoek) bereid uit een pasta van volle tarwe en kelpwieren. De wieren worden, zo leert de site van Ocean Desertfood mij, in de oceaan bij Baja California met de hand geoogst, gedroogd en fijngemalen tot kelppoeder. Vervolgens worden de tarwe, die in de nabijgelegen woestijn-gebieden groeien, de kelppoeder (wel 8 verschillende) en zeezout samengeperst tot een groene zeewierpasta welke wordt geëxporteerd naar Europa. Hier worden ze gefrituurd in zonnebloemolie en vervolgens in zakjes gedaan. Knapperige chips uit zee is geboren.

De kelp zorgt er ook nog eens voor dat de chips mineralen en sporenelementen (bv ijzer en jodium), eiwitten, vitaminen E en A en makkelijk oplosbare vezels  bevatten. Als klap op de vuurpijl bevatten de chips uit zee ook nog eens meer dan de helft minder vet dan reguliere chips (15,5 gram per 100 gram, waarvan 13,9 onverzadigd). Dat is nog eens verantwoord snacken! En lekker!

Te verkrijgen bij o.a. de biologische winkel.

+Mirjam Keukengeheim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.