Van writers block naar worteltaart

Worteltaart € 20,00 (18 personen)
Worteltaart € 20,00 (18 personen)

Het wil niet zo vlotten met een bericht voor op mijn blog. Zou ik last hebben van een writers-block? Terwijl ik toch genoeg leuke dingen heb gedaan de afgelopen dagen en nog in het verschiet heb. Zo heb ik koffie gedronken met Marijke Bijzitter van Van Tuin tot Tafel. Een collega thuiskok die ongeveer tegelijkertijd met mij in 2013 is gestart met een cateringbedrijf in Steenwijk. Met haar moeder heb ik in Plaatselijk Belang van ons dorp gezeten en zo was het contact snel gelegd.
In december 2013 hadden we al een ontmoeting, net voor kerst, en nu dus weer één. Het is fijn om met iemand te sparren die gelijk gestemd is en net zo hard als ik op zoek is naar het antwoord op de vraag: ben ik op de goede weg. We doen alletwee wat ons hart ons ingeeft, met overgave en passie. We zijn het er over eens: dat is voldoende. Ook praten we over opdrachten en offertes, prijzen en reacties van tevreden klanten. Het brengt me veel. We hebben plannen gesmeed om van de zomer in elk geval een diner te verzorgen samen, het liefst buiten met gezellige mensen die van een mooie maaltijd houden. Ik hou jullie op de hoogte!

Donderdag naar een lezing geweest van Jasper ten Berge over wat gevitaliseerd water voor ons doet. Wat een juiste bemesting en mirco-organismen voor de bodem kunnen doen, de gevolgen ervan voor de gewassen die daarop groeien en uiteindelijk de dieren van die gewassen eten. Verrassend, en ook weer iets wat je aan het denken zet. De lezing is onderdeel van de Gezond Verstand-avonden, die landelijk worden georganiseerd over variërende onderwerpen, maar altijd raakvlak hebben met gezondheid. Zo’n vitaliser kan ook gewoon worden geïnstalleerd in huis achter de hoofdkraan. De vitaliser zorgt ervoor dat het water wordt ontdaan van de schadelijke stoffen die zich in het water bevinden. Wil je er meer lezen over gevitaliseerd water? Check dan de website van Aquarius Technolgy

En dan nog de worteltaart, die ik gisteren uit de oven haalde. Mijn ouders zijn er dit weekend gezellig en omdat mam de worteltaart van Dudok zo lekker vindt, dacht ik, ik doe een poging. Ik dacht eerst – na het verstrijken van de baktijd die ervoor staat – dat komt niet goed .. hij was niet gaar en wiebelde nog hevig in zijn vorm. De baktijd maar wat verlengd (met een uur uiteindelijk!) en verdomd, gaar! Het is ook wel een behoorlijke taart natuurlijk met redelijk natte ingrediënten. De roomkaas frosting er mooi overheen gespateld en kijk wat een plaatje! Hij smaakt heerlijk, kruidig, met walnoten en rozijnen en de frisse frosting maakt het smaakpallet compleet. Volgende keer ga ik de twee lagen apart van elkaar bakken, dan wordt hij vast nog luchtiger.

Kortom, geen enkele reden voor een writers-block! Fijn weekend allemaal!

+Mirjam Keukengeheim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.