Hemels yogaweekend lichaam, hart en passie

Keukengeheim catering yogaweekend 2014In mei 2013 was ik zelf deelnemer aan het yogaweekend lichaam, hart en passie in Bakkeveen. Carin, mijn yoga docent, had mij overgehaald om deel te nemen aan dit weekend (waar ik haar heel dankbaar voor ben). Ik ontdekte daar – door middel van de Passietest die tijdens dit weekend centraal staat – hoe makkelijk we onszelf verliezen in dagelijkse beslommeringen en energie stoppen in zaken die je alleen maar energie kosten, in plaats van dat ze je energie opleveren. De bewustwording dat het volgen van je passies, en die een prominentere rol in je leven te geven, is voor mij de sleutel geweest om mijn denkpatroon te doorbreken. Eén van de passies die in mijn top vijf voor kwam is koken, en kijk wat daar van is gekomen. Toen Carin mij benaderde om de catering van het weekend in mei voor mijn rekening te nemen, leek één en één drie te worden.

Afgelopen hemelvaart weekend was het zover. Donderdagavond ontvingen we iedereen met een kop thee en zelfgemaakte gezonde lekkere dingen waarna de deelnemers een kennismaking en een ontspannende yoga les hadden.

Ik merk dat ik zelf nog zoekende ben welke kant ik met Keukengeheim op wil. Het is fijn dat ik al heel wat verschillende soorten opdrachten heb mogen doen (kinderkookfeest, koken op locatie, catering, een gezonde afhaalmaaltijd) waardoor het bepalen van wat ik nu echt leuk vind, en waar ik de energie haal die ik zoek, steeds concreter wordt. Voor dit weekend is dat heel helder, dít vind ik leuk. Koken voor mensen die geinteresseerd zijn in wat ze op hun bord krijgen. De vragen vliegen over tafel, ‘hoe maak je dit’, ‘wat heb je gebruikt’, ‘krijgen we de recepten’, en iedereen zo enthousiast en blij, dát maakt mij gelukkig.

Ik heb op deze dagen zo afwisselend mogelijk geprobeerd te koken. Iedere ochtend iets bijzonders bij het ontbijt. Gluten/suiker/zuivel vrij bananenbrood bijvoorbeeld, of een havermout appel crumble uit de oven, ook de home made granola was een grote hit. Voor lunch en diner hanteerde ik hetzelfde uitgangspunt. Verrassend, lekker én gezond. Van soep (op basis van geitenmelk) tot spelt met geroosterde groenten en halloumi, het is allemaal goed gelukt en smakelijk genuttigd. Voor mij was het de eerste keer dat ik voor zo’n grote groep, een heel weekend lang, mocht koken. Best ook even spannend. De eerste uren merkte ik dat ik heel erg in mijn hoofd zat en aan het plannen was. Toen ik dat los kon laten, ging alles vanzelf. Varend op mijn ervaring en intuitie ben ik de maaltijden doorgevlogen.

Natuurlijk was het ook pittig, voornamelijk fysiek. De eerste dag was ik ’s avonds compleet ‘af’. Pijn in benen en heupen van het staan de hele dag. Daar moet je als kantoorklerk wel even aan wennen. De tweede dag ging dat al een stuk beter en gisteren ben ik fluitend doorgekomen. De boodschappen doen is ook niet mijn favoriet heb ik gemerkt. Zeker op het platteland moet je stad en land af om alle boodschappen bij elkaar te harken. Maar als ik er op terug kijk, kijk ik vooral positief achterom. Wat een energie en fijne mensen heb ik weer ontmoet en wat fijn dat ik mijn liefde voor voedsel en de bereiding ervan heb mogen overbrengen op anderen. En zo bijzonder om een groep mensen, die volkomen vreemd zijn voor elkaar, met verschillende achtergronden, binnen zo’n korte tijd één te zien worden.

Wat mij betreft in september weer! Mocht je interesse hebben in zo’n heerlijk weekend voor jezelf, kijk dan even op de website van Balance in Motion of Yogadoen daar vind je alle informatie die je nodig hebt. Natuurlijk mag je mij ook benaderen, ik zal je vragen zo goed mogelijk beantwoorden. Enne, hou de site in de gaten, ik ga de recepten van de gerechten die ik heb gekookt ook nog met jullie delen!

Happy cooking!

+Mirjam Keukengeheim

Yogaweekend Lichaam hart en passie

 

2 Replies to “Hemels yogaweekend lichaam, hart en passie”

  1. Dank je wel lieve Fem! Misschien valt er ooit zo’n weekend samen met een verblijf in Nederland en kun je er bij zijn om alles te proeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.