Courgettesoep

Keukengeheim courgettesoep receptIk hoor jullie denken, courgettesoep? Is dat alles wat je voor ons in de aanbieding hebt? Maar dit is niet zomaar een courgettesoep. Om heel eerlijk te zijn, ik hou niet eens zo van courgettesoep. Het smaakt altijd hetzelfde en courgette, ach ja, courgette .. doe mij de bloemen maar gevuld met ricotta. Maar goed, deze variant is dus echt heel verfijnd en verrassend. Een soep op basis van melk, ik had er in elk geval nog nooit van gehoord. Het is een gemakkelijk recept wat voor iedereen te doen is, het resultaat is verbluffend.

Voor 4 personen:

  • 2 kleine courgettes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 750 ml geitenmelk
  • bosje verse tijm
  • peper en zout
  • klontje boter om te bakken

Ook nodig: pan, staafmixer

Fruit de ui aan in de boter op matig vuur, niet bruin laten worden. Snij de courgettes in halve plakjes (niet schillen hoor!) en voeg bij de ui. Laat even mee fruiten en roer regelmatig even om. Voeg dan de melk toe, het bosje tijm (bind dat even bij elkaar met een stukje keukentouw) en wat peper en zout. Breng aan de kook, let goed op, want melk heeft de nare gewoonte over te koken. Zodra het aan de kook is, doe het vuur omlaag en zet de pan op je kleinste pitje en laat zachtjes 20 minuutjes pruttelen. Vis het bosje tijm eruit en pureer de soep glad met een staafmixer. Klaar!

Je kunt deze soep extra lekker maken met wat verbrokkelde verse geitenkaas, maar ik vind dat echt niet nodig. Hij is krachtig en romig van smaak, zonder dat er ook maar één druppel slagroom aan toegevoegd is!

Schep de soep in kommen of in diepe borden en strooi er eventueel nog wat fijngehakte tuinkruiden overheen voor de kleur (peterselie, bieslook).
De inspiratie voor deze heerlijke soep heb ik van Koken met Karin, een kok die – net als ik – graag alles zelf maakt, geen pakjes en zakjes. Zij gebruikt gewone melk en voegt nog kruidenquenelles aan de soep toe.

Enjoy!

+Mirjam Keukengeheim

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.