Bananen dadel brood

Keukengeheim bananen dadel brood cakeHet is inmiddels wel helder dat het – omwille van onze gezondheid – beter is om het gebruik van gluten houdende producten zoveel mogelijk te beperken. Het bananenbrood is überhip in foodieland, dus dat mag (zuivel, suiker en gluten-vrij) zeker niet ontbreken op mijn site. Bananenbrood (of eigenlijk is het meer cake) kun je op ieder moment van de dag eten, bij het ontbijt, een kop koffie, lunch of een pot thee. Het is een smakelijk, relatief gezond tussendoortje (bevat uiteraard wél de fruitsuikers). De structuur van het brood is stevig, maar wel vochtig. Bewaar het in aluminiumfolie. Als je het binnen een dag of 3 op eet, dan hoeft het niet in de koelkast, anders zou ik dat wel even doen. Omdat het bananenbrood zo hip is op dit moment, kun je tal van recepten op internet vinden, doe er je voordeel mee en experimenteer!

Ingrediënten voor 1 brood:

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram dadels (zonder pit)
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 1,5 theelepel baking soda
  • snuf zout
  • 60 gram grof gehakte hazelnoten

Ook nodig: cakeblik, bakpapier, bakpin, keukenmachine

Verwarm je oven voor op 175 graden
Doe de ontpitte dadels en gepelde bananen in de keukenmachine en mix tot een glad mengsel. Klop in een kom de eitjes met het zout luchtig (neem daar echt even de tijd voor, minimaal een paar minuten). Meng dan de geklopte eitjes voorzichtig door het bananenmengsel en spatel ook het amandelmeel, de hazelnoten en de bakingsoda erdoor. Roer dit goed door tot je een egaal mengsel hebt, probeer wel echt te spatelen, zodat je de lucht die je net in de eitjes geslagen hebt, behoudt. Vet je cakevorm in en doe er bakpapier in. Giet het mengsel in de cakevorm en bak in 50 minuten goudbruin. Mijn ervaring is dat de cake vrij snel donker wordt. Dek hem dan af met een stuk aluminium folie. Check de gaarheid van je brood voor je hem uit de oven haalt door met een bakpin (of satéprikker) in het midden van het brood te prikken. Komt deze er droog uit, dan is je brood gaar. Blijft er nog mengsel aan je pin hangen, zet hem dan nog even een paar minuten terug in de oven. Laat het brood in de vorm volledig afkoelen alvorens je hem daar uit haalt.

Enjoy!

+Mirjam Keukengeheim

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.