Vis eten bij Catch by Simonis in Scheveningen

CatchOp maandagavond bij een restaurant eten is niet altijd een succes. Catch blijkt een uitzondering op de regel, om 18.00 uur zijn er al een aantal tafels gevuld, is er veel personeel op de been en het wordt alsmaar drukker gedurende de avond. Het was een idee van mamma, zij wilde Catch erg graag proberen. Het restaurant ligt op een prachtige plek aan de binnenhaven van Scheveningen. Het restaurant is gevestigd op de plek van het oude zeebiologisch museum. Het gebouw heeft de ronde vorm van het achtersteven van een schip en bestaat uit vier verdiepingen. Er kunnen wel tot 500 gasten aan tafel. Mooi gedaan! Stijlvol ingericht, chique zo je wilt, en een prettige sfeer.

We worden ontvangen door de gastvrouw, die op de hoogte is van onze komst en van het feit dat we ons best hebben gedaan om op tijd te zijn (dat had ik namelijk in de reservering gezet). Daar hou ik van, een gastvrouw die weet wie zij voor zich heeft. We worden door het bedienend personeel naar onze tafel gebracht met uitzicht op de haven. Prachtig hoogglans gelakte houten tafels die mij doen denken aan een luxe jacht. Aan de zijkant van het restaurant is vrijwel rondom een terras, gedeeltelijk overdekt (wat natuurlijk open kan wanneer de zon uitbundig schijnt). Je zit letterlijk aan de kade van de haven, je ziet de jachten zo binnen komen van een dag op zee gedurende avond. Veel zitjes rondom, zowel tafels met stoelen als luie lounge sets met dikke kussens en parasols. Helaas is deze avond niet warm genoeg om buiten te dineren, maar gelukkig is het binnen ook niet slecht toeven!

We starten de avond met een glaasje vrolijkheid en wat ciabatta brood met roomboter en een tapenade van zalm. Een lekker ziltig smeerseltje! De kaart biedt voor ieder wat wils maar bestaat voornamelijk uit mooie visgerechten. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat de familie Simonis groot is geworden met de verkoop van verse vis. Maar ook voor de vlees liefhebber staan er gerechten op de kaart én een aantal vegetarische gerechten. Ik heb mijn oog laten vallen op oesters, klaargemaakt op de wijze van NamKee. Nu ken ik die oesters – en die zijn goddelijk – dus ik was heel benieuwd. De oesters waren mooi gestoomd en ook de zwarte bonensaus ontbrak niet. Maar ik heb de hete olie gemist, die zo bijzonder is bij deze manier van klaarmaken. Dus niet helemaal NamKee, maar zeker lekker.

Gamba-slibtong

Pap en mam doen zich direct te goed aan een hoofdgerecht. Gebakken slibtong met spinazie voor pap en wilde gamba’s met ratatouille voor mam. De slibtong is maagdelijk blank en uitstekend gebakken. Niet té vet. Dat gebeurt toch wel vaak in restaurants, dat de slibtongen je bord afglijden vanwege de hoeveelheid boter rond de visjes. De spinazie is roergebakken met een uitje en wat knoflook. Mam haar gamba’s zijn zo prachtig, wat een joekels. Deel van de pret zit in het pellen van de beestjes waarna er een mooie sappige gamba over blijft waar je je tanden in kunt zetten. Ze zijn voortreffelijk. De ratatouille blijkt ook goed op smaak en is in prachtige kleine blokjes gesneden. Na deze knoeipartij liggen er gelukkig katoenen vochtige doekjes op je te wachten waarmee je de vingers kunt schoonmaken. Laten andere restaurants daar een voorbeeld aan nemen, in plaats van zo’n armoedig kommetje met water en een citroen, wat een geklieder.

Oester-sushi

Voor mij de sushi special van de chef. Een inside out rol met kreeft en kaviaar die wordt geserveerd met wasabi, lichte soja saus, wakamé en pickles van gember en komkommer. Het is een lust voor het oog. Misschien wat “vol” van smaak door het gebruik van mayonaise zowel in de rol als erop, maar verder mooi gerold en goed van smaak.

De wijn die mijn moeder en ik drinken bij de maaltijd is een huiswijn, rood: een volle ronde cabernet sauvignon en wit: een frisse sémillon. Respectievelijk € 4,95 en € 3,95 per glas. Uiteraard is er ook een wijnkaart waar de heerlijkste wijnen op staan. In de zaak staat ook een Veuve Clicquot yellow label koelkast, mag jij raden wat daar in zit … kortom, je kunt het zo dol maken als je zelf wilt bij Catch.

Toet catchEcht ruimte voor een toet hebben we niet, maar we laten ons toch verleiden tot een chocolademarquise met een compote van rood fruit en frambozen vanille ijs. Mam en ik delen het toetje en het gaat even goed allemaal op. Lekker toetje! Mooie diepe chocolade smaak met een crumble van oreo koekjes ernaast, het ijs en de compote van rood fruit zijn een mooie tegenhanger voor de chocolade. In balans.

De bediening is uitermate attent en iedere serveerster heeft een eigen aantal tafels, wat maakt dat je de hele avond door dezelfde vrolijke – in ons geval – dame wordt bediend. Je kunt zien dat dit een professioneel team is, alles loopt op rolletjes en er ontsnapt niets aan de aandacht. Het ontbreekt je aan niets bij Catch.

Uiteindelijk rekenen we voor 3 personen € 128,45 euro af. Catch is voor mij echt een ontdekking waar ik graag nog een keer terug kom. Ik heb van die prachtige etagères met fruits de mer voorbij zien komen waar ik echt nog een keer in wil duiken! Prachtig!

+Mirjam Keukengeheim

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.