Bounty’s, kokos bonbons

Zelfgemaakte bounty kokos bonbons

Een tijdje geleden zette ik een foto op Facebook van een zelfgemaakte bounty, het bericht is door veel mensen bekeken dus ik dacht laat ik het bijbehorende recept voor deze kokos verrassing met jullie delen. Helemaal als je bedenkt dat het maken ervan in een kwartiertje gepiept is (de wachttijd in de vriezer niet meegerekend). Voordeel van deze bounty boven die uit de winkel is dat er geen geraffineerde suikers in zitten. Ik gebruik kokosbloesem suiker, ook daarmee moet je bewust omgaan – suiker is en blijft suiker – maar het veroorzaakt in elk geval niet meteen een enorme piek in de bloedsuikerspiegel. Wat heb je nodig voor deze tropische verrassing in pure chocolade:

  • 75 gram geraspte kokos
  • 3 dadels (als je medjoul dadels gebruikt, anders 6 kleine)
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 1/2 eetlepel kokosbloemsuiker (of naar smaak)
  • 90 gram pure chocolade (let op een zo hoog mogelijk cacao percentage)

Ook nodig: keukenmachine, vriezer, bakpapier

Zelfgemaakte bounty kokos bonbons 2

Doe alle ingrediënten behalve de chocolade in de keukenmachine en meng dit goed, maar kort. Haal je mes uit de kom en vorm van het mengsel kleine langwerpige bolletjes. Leg deze op een plat bord. Zet dit bord met het kokosmengsel een half uurtje in de vriezer.
Na een half uur zullen de bolletjes stevig en licht bevroren zijn. Smelt de chocolade in een pannetje. Au-bain-marie is het veiligst. Dat doe je door een pannetje water aan de kook brengen en vervolgens op het kleinste pitje te zetten met het vuur helemaal laag. Erop een passende kom (hittebestendig!) en daar kun je de chocolade al roerend laten smelten. Blijf erop letten dat het water niet heftig kookt, want dan gaat je chocolade dat ook doen, en dat is niet de bedoeling. Smelten … dat is alles wat ermee moet gebeuren.

Leg op het aanrecht een dubbel gevouwen stukje bakpapier op een plat vierkant bord klaar en twee vorken. Schep voorzichtig met de vork een bolletje kokos in de warme chocolade en draai het wat rond, bedek de kokos bolletjes helemaal met de gesmolten chocolade. Gebruik dan je andere vork om je bonbon uit de chocolade te vissen, laat hem iets uitlekken en schuif hem dan van de vork op het met bakpapier beklede bord. Ga zo door tot je alle bolletjes hebt voorzien van een mooi laagje pure chocolade. Laat ze even afkoelen en zet je bounty bonbons – eerst zonder afdekking – in de koelkast en laat ze uitharden. Wanneer ze hard zijn kun je het bord afdekken met aluminiumfolie. Direct uit de koelkast zijn ze het lekkerst!

+Mirjam Keukengeheim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.