Lunchen bij Het Concerthuis

Concerthuis Groningen Keukengeheim

Wanneer de buitenlucht temperatuur boven de 27 graden uit komt in Nederland, is dat niet bepaald een goed moment om een stad in te gaan om te winkelen. Aan de andere kant, in de winkels is het lekker koel én het is heerlijk rustig in de stad, want iedereen ligt met zijn krent aan het water. Groningen Stad, daar moesten we zijn voor onze laatste boodschappen voor we met vakantie gaan. Er moest nog een tolvignet gehaald, een zwembroek aangeschaft en ik had mijn oog laten vallen op een gezellig jurkje. Lunchen deden we bij het Concerthuis. Een leuke hippe plek aan de drukke Poelestraat. Het wemelt er van de restaurants, waar ik meestal met een grote boog omheen loop, maar het Concerthuis moest echt een keer geprobeerd worden.

De eerste indruk is goed. Veel jonge meiden vandaag in de bediening en de vintage meubels geven je al snel een huiselijk gevoel. We vinden twee luie stoelen “in de vensterbank” waar we heerlijk in de schaduw en op de wind zitten. Ik laat mijn oog op gerechten vallen die uiteindelijk bij de diner kaart blijken te horen. Jammer! Maar, ik weet mijn keuze te maken, zoals de kaart aangeeft: geinige gravad lax ingelegd in gin tonic met gepekelde citroen, rozenwater en roze peperkorrels op zuurdesem toast, J. kiest voor de mangolicious  salade met (hoe kan het ook anders) mango, avocado, spinazie, bosui, kidneybonen, tortilla chips en koriander rode peper dressing. We drinken er een colaatje van het hipstermerk Fritz-kola bij. Die is – net als de cola van whole earth  – veel smaakvoller dan die van zijn grote zus coca ..

Als de lunch komt is mijn eerste indruk bij mijn gerecht .. rommelig, en bleek, overduidelijk gekweekte zalm. De mangosalade ziet er veel beter uit. Kleurrijk, leuk gepresenteerd met tortilla chips. Zoals mijn gerecht er uit ziet, zo smaakt het jammergenoeg ook. Vlak, muffig en vooral héél vet (een makke van gekweekte zalm), van de gin-tonic en rozenwater proef ik niets terug. Gelukkig blijken er wat lekkere jonge blaadjes sla onder de zalm te liggen, die het geheel wat opfrissen. De toast van zuurdesem, blijken twee afgebakken bolletjes te zijn. Ik ben niet zo heel tevreden over mijn gerecht als ik heel eerlijk ben, ik realiseer me ook dat ik een kritische gast ben. J. proeft een stukje zalm van mij en geeft aan dat hij het lekker vindt. Zijn mango salade is goed op smaak en hapt lekker weg zo op die chipjes. Voor ik aan mijn lunch begon heb ik mijn oog al laten vallen op een toetje op de kaart. Kokosmelk rijstpudding met indian chai, mango, munt, limoen en geroosterde sesamzaadjes. Klinkt veel belovend, maar ook dit is het net niet helemaal wat mij betreft. De rijst is niet romig, eerder vast en droog en bovendien zitten er niet-gare rijstkorreltjes tussen. De smaak is kruidig door de chai, voldoende zoet, een duidelijke kokossmaak en dat in combinatie met de mango, is goed te noemen. Voor het gezicht zijn er een paar kiem-scheuten in gezet. Die hadden ze weg moeten laten, kiemen horen wat mij betreft niet bij een toetje.

 

Concerthuis gravad laxConcerthuis groningen mangoConcerthuis rijstenpudding mango

Al met al rekenen we 26 euro af voor deze lunch. De plek is top, klopt allemaal, ik ben zelf niet zo enthousiast over het eten, misschien maakte ik de verkeerde keuze van de kaart. Ik ga nog een keer terug om het een tweede kans te geven, want dat verdient het Concerthuis zeker naar mijn mening. Leuk detail is dat alle gerechten op de kaart ook in een vegan versie kunnen worden klaargemaakt. Dat is een fijne service voor mensen voor wie vegan een levensstijl is geworden.

+Mirjam Keukengeheim

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.