Pindakaaskoekjes

PindakaaskoekjesHeerlijk brosse koekjes voor de zondagmiddag bij de thee! Ze zijn zo gemaakt en het resultaat is heel bevredigend. Koekjes bakken met kinderen is altijd een succes, daar vormt dit recept geen uitzondering op. Hup, handjes in het deeg.

Voor ongeveer 25 koekjes heb je het volgende nodig:

115 gr zachte boter
3 el pindakaas (gebruik biologische! Yori, Krekeltje of Zeemansboter bijvoorbeeld)
150 gr suiker
60 gr muscovado suiker (of andere donkere suiker)
1 ei
merg van 1/2 vanillestokje
1 tl bakpoeder
snuf zout
130 gr bloem
Wat nootjes om de koekjes te versieren

Ook nodig: grote mengkom, mixer of keukenmachine, bakplaat met bakpapier bekleed.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een ruime kom (ik gebruik mijn kitchenaid met de platte meng haak) de boter en de pindakaas. Het lukt ook prima met de hand of met een mixer. Voeg de twee soorten suiker toe en klop even goed door. Voeg het ei en de vanille toe, gevolgd door zout, bakpoeder en bloem. Meng dit nog kort door elkaar. Schep met een eetlepel bergjes deeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes, ze rijzen nog flink. Gebruik je vingers, of de achterkant van een lepel of vork om de hoopjes deeg wat platter te duwen. Het is vrij plakkerig deeg. Versier ieder koekje met wat pinda’s, een amandel of cashewnoot. Schuif de bakplaat in de oven en laat de koekjes in ongeveer 13 minuten gaar worden. Of tot de koekjes een goudgele kleur hebben en de randjes zichtbaar donkerder zijn. Laat helemaal afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte trommel.

Tip: Je kunt eventueel ook nog stukjes gehakte chocolade door het deeg scheppen. Doe dit als laatste stap vóór je hoopjes op de bakplaat schept.

+Mirjam Keukengeheim

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.