Rabarcello – zelf maken

Rabarcello 2
De rabarber vliegt je op dit moment om de oren! Ik krijg het van verschillende kanten met liefde aangeboden en ben er ook zeker dol op. Maar op enig moment … dan ga ik ook op zoek naar andere verwerkingsmethoden dan compote, taart of chutney. Rabarcello! Wie kent er geen Limoncello, het frisse Italiaanse citroen-likeurtje waar we (bijna) allemaal dol op zijn. Op een zomer avond, uit de vriezer. Heerlijk! Ik gebruik het ook in mijn aardbei en citroen tiramisu. Ik vind dat een veel fijnere variant dan de reguliere.

Maar goed, Radarcello dus. Een hip drankje dat door de heren van MisterKitchen is bedacht en als een malle gaat. Puur te drinken (uit de vriezer, wat mij betreft) of verwerkt in cocktails of andere zomerse drankjes. Dat moet zelf te doen zijn dacht ik. Ik had een nog een fles Braziliaanse rietsuiker rum staan (cachaca), waar ik echt weinig anders mee doe dan af en toe een caipirinha maken. Daar kan best wat van geofferd worden voor dit experiment. Het moet nog een paar maanden staan, maar dan heb ik een zachtroze rabarberbeauty in het glas.

Wat ik heb gedaan:

500 gram rabarberRabarcello 3
200 gram suiker
0,75 L wodka, cachaca of andere “neutrale” alcohol
1 vanille stokje
1 grote (weck)pot of fles (1 liter inhoud)

Was de rabarber en snijd in hele dunne plakjes. Meng de suiker goed met de rabarber in de afsluitbare pot. Schenk de alcohol erover en meng het geheel goed. Schud even flink. Laat dit mengsel afgesloten 3 tot 4 weken intrekken op een donkere plek en schud dagelijks de pot. Na deze periode mag de rabarber uit de alcohol. Hang een kaasdoek in een zeef, zet deze op een schaal, en giet de inhoud daar doorheen. Giet het roze drankje, uit de onderste schaal, in schone fles en zet deze weer afgesloten voor 3 tot 6 maanden weg, zodat het zich tot een heerlijke likeur kan ontwikkelen!

Over een maand of 5 (als ik het zo lang vol hou) ga ik eens voorzichtig nippen, of het wat is geworden. Keep you posted!

Cin cin!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.