Het verschil maken | 2015 was een mooi jaar

Nu het einde van het jaar nadert mag ik van mijzelf terug kijken naar 2015. En dat doe ik met groot plezier. Ik ben blij verrast en tevreden met wat er allemaal op mijn pad is gekomen afgelopen jaar. Wat heb ik veel leuke mensen ontmoet en inspirerende gesprekken gevoerd.

Dit alles heeft zijn oorsprong al een paar jaar terug, in 2013, toen ik begon met Keukengeheim. Toen nog in de vorm van catering en blog. Het koken van een (afhaal) maaltijd op maat en het verzorgen van catering op locatie. Omdat ik dol ben op koken, dacht ik dat wanneer ik dat zou gaan doen om mijn boterham te verdienen, ik het geluk zou vinden. Al snel bleek dat ik er maar weinig plezier uit putte. Sterker nog, ik vond het niet leuk en zag er tegenop om aan een opdracht te beginnen! Dat was best wel even slikken, maar ook heel helder. Dit pad wilde ik niet verder bewandelen. Maar alleen door je hart te volgen, is mij dat duidelijk geworden.

In maart van dit jaar sprak ik met Michel, eigenaar van de Kleinste Soepfabriek. Al is er van onze plannen nog weinig terecht gekomen,  hij gaf mij het laatste zetje dat ik nodig had om nu echt door te zetten. Doen waar je goed in bent, én waar je zoveel plezier in hebt. Het organiseren van evenementen!! Bedankt Michel!

Al snel volgde mijn eerste opdracht bij Bitter en Zoet. Daar heb ik met ontzettend veel plezier samen met Rik en Loes en het hele team van Bitter en Zoet gewerkt aan het neerzetten van de Seizoensmarkt 2.0. Ik denk dat dat goed is gelukt. Wat heb ik met ontzettend veel lol gezocht naar nieuwe ideeën voor de Seizoensmarkt, contact gehad met leveranciers en producenten, op zoek naar de juiste mensen voor de workshops, met als kers op de taart het televisie interview bij PuurNoord in de week voor de Seizoensmarkt van december. De Seizoensmarkt is een evenement om in je hart te sluiten. Ik heb genoten van de bijzondere, open manier waarop Rik en Loes hun bedrijf runnen. Alles gericht op samenwerking en lokaal en eerlijke producten. Het was een voorrecht met hun te mogen werken.

Bij Brouwerij Maallust heb ik samen met Eelke gebouwd aan een Bockfest waar nu nog over wordt gesproken. Het was een prachtig feest, waarbij de opkomst onze verwachtingen heeft overtroffen. Het presenteren van meerdere noordelijke brouwerijen met hun bock bier aangevuld met foodtrucks met stoer en eerlijk eten bleken een gouden combinatie. Zo goud, dat het eten sneller op was dan voorzien (doen we volgend jaar anders!) Er zijn bussen ingezet om de bezoekersstroom tussen station Assen en de Brouwerij te verwerken. Het was een prachtige dag, de zon scheen en het binnenplein was bedekt met een tapijt van blaadjes. Een feest dat ieder spoor van herfstblues heeft verdreven. Voor komend jaar staan er 3 feesten bij Maallust op de agenda!

Tussendoor schreef ik een tekst voor een flyer, probeerde ik mijn bestuurstaak voor Slow Food zo goed mogelijk te vervullen, organiseerde ik samen met Frank een Pizza en Wijn zomerfeest in onze eigen tuin en bakte samen met Wouter Pietsa’s op een bedrijfsfeest. Ik sprak met potentieel nieuwe opdrachtgevers en dacht na over nieuwe evenementen. Je ontdekt ook dat niet alle mensen te goeder trouw zijn, en met jouw ideeën aan de haal gaan. Maar dat hoort er allemaal bij, al doende leer je.

Voor het eerst in mijn leven heb ik het gevoel dat wat ik doe ook écht het verschil maakt. En dat is precies wat ik altijd graag wilde, het verschil maken. De bepalende factor zijn die van een feestje een knalfuif maakt, de juiste toets raken en sfeer neerzetten. En dat is bij iedere opdrachtgever anders, en daardoor ook zo ontzettend leuk.

Ik kijk met vertrouwen naar 2016, heb er zin in en ben nieuwsgierig naar wat het mij zal brengen. Een goede jaarwisseling voor jullie allemaal, en tot ziens in een nieuw jaar, vol kansen, mogelijkheden en mooie evenementen!

 

2 Replies to “Het verschil maken | 2015 was een mooi jaar”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.