Keukengeheim | De ingrediënten voor een spraakmakend evenement

Keukengeheim spraakmakende evenementenOver eten, of mooie producten schrijven, is voor mijn geen enkel probleem. Ik schud de blogs zo uit mijn mouw. Maar over het organiseren van een spraakmakend evenement schrijven, dat is een ander verhaal. Want wat kun je daar over vertellen? Wanneer je met de voorbereiding bezig bent, is veel nog “geheim” of “moet nog worden uitgewerkt”. Je kunt er gewoonweg nog niet zo heel veel over vertellen. Maar achter de schermen van Keukengeheim gebeurt wel al van alles. Om van een evenement, een spraakmakend evenement te maken!

Zo ben ik al druk met de voorbereidingen voor de Seizoensmarkt bij Bitter en Zoet op 11 juni a.s.. En heeft ook het jubileum Feest van Weldaad, op 4 juni a.s., bij brouwerij Maallust mijn volle aandacht. Bij beide opdrachtgevers vervul ik mijn rol op een andere manier. Het publiek is op beide evenementen ook totaal verschillend. Maar planning en structuur vinden zowel Bitter en Zoet als bij Maallust erg prettig. Nou, daar zorg ik dan toch gewoon voor. Ik maak een draaiboek en deel dat met mijn opdrachtgever. Maar ik grijp daar zelf ook regelmatig naar terug. Doen we alles nog wel zoals we het bedacht hebben? En zien we niets over het hoofd? Even snel een mailtje sturen, om te zeggen dat .. never a dull moment!

Tijdens de voorbereidingsfase heb ik, naast contact met mijn opdrachtgever, contacten met leveranciers, producenten, kraamhouders en/of foodtrucks. Allemaal benader ik die op een manier die bij hun past, maar ook een die dichtbij mijzelf ligt. Materialen worden bekeken, beoordeeld en uitgezocht en besteld. Is er voldoende licht? Is dat ook mooi, past het bij de sfeer die we willen uitstralen? En prullenbakken, hebben we er daar voldoende van, en kunnen we die op zo’n manier integreren dat ze niet zo opvallen?  Waar positioneren we iedereen, wat is logisch maar ook prettig voor de gasten. Klopt de muziek, is het niet te hard, is het ondersteunend aan het evenement. Kortom, als evenementen-organisator moet je aan van alles denken. Voorafgaand, tijdens en ná een evenement. En dat is precies wat ik leuk vind, en waar ik goed in ben. Plannen, organiseren, inspireren, initiëren, uitvoeren, social media, contact hebben met deelnemers, ik doe het allemaal. Met veel plezier.

Ondertussen schrijf ik ook offertes, voor mensen waarmee ik graag zou willen samenwerken. En ben ik ook bezig met de uitwerking van een heel leuk initiatief dat ik samen met een aantal mensen “van de grond” probeer te tillen. Naar alle waarschijnlijkheid eind augustus, van dit jaar! Zodra ik daar meer over kan vertellen, doe ik dat vanzelfsprekend meteen! Want dat is het fijne van mijn vak, alleen maar bezig met leuke evenementen die de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn. Natuurlijk wringt er ook wel eens iets, dat hoort er ook bij. Bijvoorbeeld die ene kraamhouder, die ineens bedenkt niet te willen komen, een week voordat het evenement plaatsvindt. Het hoort er allemaal bij. En steeds probeer je dan de rust te bewaren en het of tóch voor elkaar te krijgen of voor een goede vervanging te zorgen.

Dit alles in nauw contact en overleg met mijn opdrachtgever. Een evenement organiseer je samen. Je inspireert elkaar en je kijkt naar wat past. Ideeën moeten groeien. Door samen naar het evenement te kijken, gaat energie weer stromen en ontstaan goede ideeën als vanzelf. Welke elementen kun je vernieuwen, toevoegen of weglaten om van het evenement een ‘spraakmakend evenement‘ te maken. Altijd in verbinding met de opdrachtgever én de gasten.

Ook zin in een spraakmakend evenement of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van deze blog, mail of bel me dan! Zou ik fijn vinden!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.