ROTZOOI fermentatiefestival

Rotzooi fermentatiefestivalEen aantal weken geleden werd ik door Pieter van RookmetSmaak opmerkzaam gemaakt op een bericht van Meneer Wateetons, op Facebook. Samen met Christian Weij kondigde hij aan een ROTZOOI fermentatiefestival te willen organiseren in september van dit jaar. Waarbij de oproep werd gedaan je vooral te melden als je zou willen helpen bij de organisatie van het festival. Ik heb het bericht twee keer gelezen, er een slapeloze nacht van gehad (want ideeën schoten van links naar rechts door mijn hoofd), en vervolgens de dag erna een mail gestuurd. Daar hadden de heren immers om gevraagd!

Dit alles heeft uiteindelijk geleid tot een samenwerking. Samen met Christian (auteur van Verrot Lekker) en Meneer Wateetons (auteur van o.a. Over Rot) organiseert Keukengeheim op 25 september a.s. het eerste Nederlandse fermentatiefestival in onze hoofdstad, Amsterdam. Mediamatic is ook partner geworden in de organisatie van het fermentatiefestival en hun pand vormt ook het decor. Wat een toffe, verrassende locatie aan het water op loopafstand van het Centraal Station. Wat kun je je nog meer wensen als festival? Er wordt op dit moment hard gewerkt aan structuur, programmering en website. Het ROTZOOI fermentatiefestival moet een verzamelplaats worden voor kleine en grote producenten, een starterruilbar, workshops, een fermentatiecrossover-battle, lezingen, fermentatiekunst, proeverijen en nog veel meer rotzooi.  Er zijn nog zo’n vijf maanden te gaan tot 25 september. Dat lijkt lang, maar er moet nog een hoop gebeuren. Aan de bak dus!

Mediamatic view Mediamatic gevel

Ik zal jullie met regelmaat op de hoogte houden van dit toffe festival, en natuurlijk hoop ik dat jullie ook ROTZOOI komen trappen in Amsterdam in september! Save the date!

Wil je mee doen aan dit festival? Als producent, of heb je een bijzondere ‘moeder’ die je met ons wilt delen, iets bijzonders over de fermentatiekunst te vertellen of maak je hele bijzondere azijn? Neem dan contact met mij op!

Tot in september!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.