Culinair Erfgoed Diner

Beleef 200 jaar Koloniën op je bord

Na de succesvolle Culinair Erfgoed Diners van 2018, en alle enthousiaste reacties die wij van jullie mochten ontvangen, was het voor ons al snel duidelijk. In 2019 moesten er weer Culinair Erfgoed Diners worden georganiseerd. En dat is gelukt. 

In de maanden mei t/m september 2019 is er iedere maand, op zondagmiddag/avond, een Culinair Erfgoed Diner. We hebben weer bijzondere plekken gevonden en thema’s aangeboord die het verhaal van de Koloniën vertellen. 

We trappen af met niet een, maar twee Culinair Erfgoed Diners. Dat heeft te maken met de unieke locatie waar het diner van mei plaatsvindt: Huis Westerbeek in Frederiksoord. Huis Westerbeek was het woonhuis van Johannes van den Bosch toen hij in 1818 de proefkolonie in Frederiksoord oprichtte. Een diner op stand.
Kaarten voor dit diner, en de andere diners, koop je via het boekingsformulier op de website


Verrassend, modern en smaakvol, met gebruikmaking van lokale producten en een knipoog naar het verleden

De Culinair Erfgoed Diners vinden telkens op een andere locatie plaats om u met zoveel mogelijk aspecten van de Koloniën in aanraking te laten komen. Er zijn zoveel bijzondere pareltjes in dit prachtige gebied!

De Koloniën van Weldadigheid hebben een (nog onontgonnen) historische verbinding op het gebied van voedsel. De Koloniën zijn ontstaan als oplossing voor de armoede in de grote steden; gebrek aan alles, maar vooral aan eten. In de vrije Kolonie leerde men door middel van landbouw (verbouwen van voedsel) om zelf een goed bestaan op te bouwen. De onvrije Kolonie was een zelfvoorzienende gemeenschap waar het voedsel voor en door de verpleegden werd verbouwd.

Heerlijk eten op een bijzondere locatie

Ieder diner wordt ingeleid en omlijst met bijzondere verhalen van deskundigen op het gebied van de Koloniën van Weldadigheid en de culinaire geschiedenis van deze omgeving. De originele schaftlijst van de Maatschappij van Weldadigheid dient ook nu weer als leidraad voor het menu. De gerechten zullen vanzelfsprekend verschillen van de edities van 2018.

Alle diners vinden plaats op zondagmiddag en -avond, op verschillende locaties, vanaf half 3 tot een uur of 8.

Nieuws:  Culinair erfgoed diner, het boek! 

De afgelopen maanden hebben wij gewerkt aan een uitgave over de Culinair Erfgoed Diners van 2018, het is in mei 2019 uitgebracht. Het Culinair Erfgoed Diner boek maakt de culinaire historie van de Koloniën van Weldadigheid op een moderne, smakelijke manier tastbaar. De recepten gebaseerd op de historische schaftlijst, met vermelding van wetenswaardigheden over de gebruikte ingrediënten toen en nu, en daarnaast de interessante geschiedenis van de Koloniën, zorgen ervoor dat je gaat koken met een verhaal. Wat is het prachtig om de culinaire historie letterlijk te proeven in een heerlijk gerecht op je bord!

Het boek is verkrijgbaar in de winkel bij Bitter en Zoet in Veenhuizen en tijdens de Culinair Erfgoed Diners, voor € 22,50.

Het boek is ook online te koop via de website van onze uitgever: Van Gorcum

Foto’s van Culinair Erfgoed Diners 2018

De foto’s van de culinair erfgoed diners, gemaakt door Sake Elzinga geven de sfeer prachtig weer. (klik op de foto hieronder en je ziet álle foto’s)!

Reserveer dit unieke diner via het reserveringsformulier.

U ontvangt dan een bevestigingsmail met daarin alle details over de locatie, route, parkeren en betaling.

Volg Culinaire Erfgoed Diners ook op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s