Störrig Festival

Störrig festival met veel vuur ontvangen

Meer dan drieduizend bezoekers brachten in het weekend van 20-22 oktober 2017 een culinaire ode aan de wilde Veluwe. Van de workshops op vrijdagavond, tot aan de afsluitende wandeling op zondag werd er in Ede gegeten, geleerd, gedronken, gelachen, gebadderd en genoten. En de stemming op deze eerste editie van Störrig was meer dan goed!

Het weekend werd op vrijdag gestart met zeven wilde workshops die stuk voor stuk uitverkocht waren. In het leegstaande van de Weerd pand in het Straatje van de Smaak leerde de bezoekers over worst maken, Dutch ovens, roken, chutney en meer. Enthousiast over hun net verworven kook-kennis gingen ze aan het einde van de avond naar huis, of hotel! Er waren namelijk Nederlanders en Vlamingen die in Ede bleven overnachten om zo meerdere dagen bij het Störrig festival aanwezig te kunnen zijn.

Op zaterdag stroomde de stormbaan op de Mauritskazerne al snel vol met mensen die naar Ede waren gekomen om te genieten. Niet alleen van de nieuwe gerechten die de acht chefs speciaal voor Störrig hadden bedacht, maar ook van de heerlijke klanken van de Edese DJ Frans Iradi, het interactieve theater van Arno Setz en Annemieke van Westerloo, verhalenvertellers, het prachtige vuurspektakel van Flames of Chaos en de workshops en demonstraties. Een aantal bezoekers deden vrijwillig een stapje terug, stapte in de hottub en genoten zo vanuit het bos van het feestgedruis.

Met een wildplukwandeling, een lunch en een paar uurtjes badderen in het bos, werd het festival op zondag in kleine kring voortgezet. De restjes van zaterdag werden verreikt met kruiden die de deelnemers tijdens de wandeling geplukt hadden en werden zo omgetoverd tot een heerlijke lunch. Hiermee werd het eerste Störrig weekend in stijl en succesvol afgesloten.

Ook in 2018 Störrig!! op 27 en 28 oktober 2018 in Ede, same place, op de oude Stormbaan. Tot volgend jaar, tot Störrig.

Störrig is een initiatief van Christian Weij (Puur-e) en Mirjam Veenman (Keukengeheim) en is uitgevoerd in opdracht van de Gemeente Ede.

FOTO’S

Hieronder een slideshow met wat foto’s, wil je àlle foto’s van de zaterdag zien, check dan de website van Maarten Weij, fotograaf.

Störrig is West Veluws voor ruw, vasthoudend en stoer. Precies wat het festival ook is.

deelnemen en/of meer informatie?

Op de website vind je alle informatie over dit toffe festival => www.storrig.nl

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s